Hamilton: “F1-reglement volledig doornemen, we mogen hen geen enkele reden geven voor een straf”

01 oktober 2020 — Het Mercedes F1 team en Lewis Hamilton zijn op hun hoede voor eventuele bestraffingen de komende races. Ze willen er dan ook alles aan doen om een 'belachelijke' dubbele tijdstraf zoals in Sochi te vermijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De twee foutief uitgevoerde proefstarts hadden naast de dubbele tijdstraf nog ergere gevolgen kunnen hebben. De aanvankelijk uitgedeelde twee strafpunten brachten Hamilton zijn totaal op tien strafpunten, nog maar twee verwijderd van een race schorsing.

Met nog vier races te gaan alvorens er bij Hamilton strafpunten wegvallen zou dat ingrijpende gevolgen kunnen hebben voor de titelstrijd. Gelukkig voor Hamilton werden de strafpunten geschrapt maar Mercedes en Hamilton zijn op hun hoede.

“Ik denk dat we door het volledige reglement zullen gaan en delen eruit halen waar ze regels kunnen creëren, waar er nooit bestraffingen eerder zijn uitgedeeld,” vertelde Hamilton tegen ‘Motorsport.com’.

“We gaan al die situaties verder uitzoeken en er proberen voor zorgen dat we onszelf gedekt hebben in de situaties die we kennen.”

Hamilton is duidelijk nog steeds enorm gefrustreerd door zijn bestraffing. In een eerste reactie haalde de Brit zelfs uit naar de stewards die hem zouden willen “tegenwerken”.

“Ik denk niet dat er eerder al iemand bestraft werd voor zoiets, we gaan er gewoon hard aan werken,” aldus Hamilton.

“We zijn tot dusver het seizoen doorgekomen zonder bestraffingen, we moeten er gewoon voor zorgen dat we hen geen reden geven, zelfs niet het allerkleinste, om iets te doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België