logo
 

Hamilton feliciteert Rosberg: “Hij is een verdiende wereldkampioen”

02 december 2016 — Lewis Hamilton lijkt de teleurstelling te boven zijn gekomen en feliciteerde Nico Rosberg via de sociale media met zijn wereldtitel.


Meteen na de race was de reactie van Hamilton eerder ‘koel’, begrijpelijk ook als je tot de laatste minuut hoopt op de wereldtitel en uiteindelijk toch verliest. Een korte en bescheiden felicitatie bij het uit de wagen stappen en een geforceerd handje schudden op het podium, daartoe beperkten de felicitaties zich.

Hamilton was ook niet aanwezig tijdens het feestje waarop Nico Rosberg zijn wereldtitel vierde en ruim de halve F1-grid wel aanwezig was. De Brit verkoos om ergens anders iets te gaan drinken.

Nico Rosberg en Lewis Hamilton groeiden samen op in het autosportwereldje en waren dan ook jarenlang erg goede vrienden. Die vriendschap kwam in de F1, en dan vooral bij Mercedes, de voorbije jaren serieus onder druk te staan. Diverse incidenten lagen mee aan de basis daarvan.

Na twee wereldtitels op rij voor Hamilton, was het nu de beurt aan Nico Rosberg om met de grootste trofee aan de haal te gaan. Ondanks de bescheiden felicitaties meteen na de race heeft Hamilton Rosberg nu via de sociale media gefeliciteerd met het behalen van de titel.

Hamilton plaatste een foto online van toen Rosberg en hijzelf nog in de karting actief waren en plaatste erbij: “We zijden destijds dat we allebei wereldkampioen zouden worden en dat zijn we nu ook! Mijn felicitaties, je deed alles wat je moest doen om kampioen te worden. Je verdient de wereldtitel.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België