Hamilton: “Ferrari achter ons houden wordt steeds moeilijker”

13 november 2015 — Mercedes voelt de 'hete adem' van Ferrari steeds nadrukkelijker in haar nek, dat beseft ook Lewis Hamilton.


Volgens de Brit, die zich enkele weken geleden van zijn derde wereldtitel wist te verzekeren, wordt het voor Mercedes steeds moeilijker om Ferrari achter zich te houden. Ferrari werd doorheen het seizoen steeds beter en het zal volgens Hamilton dan ook een serieuze uitdaging worden om ook in 2016 Ferrari voor te blijven.

“Ik denk dat ze hun laatste stap vooruit in Austin gezet hebben,” aldus Hamilton. “Ik heb nog steeds het gevoel dat Mercedes over de beste motor beschikt. Er zijn dus nog aspecten waarop we sterker zijn, maar wat de motor betreft komen ze van zeer ver, kijk maar waar ze zich vorig jaar met Fernando bevonden.”

“Ze hebben een enorm grote stap vooruit gezet en ik verwacht dat ze volgend jaar nog beter zullen zijn. We moeten er dan ook voluit voor blijven gaan. Het is eenvoudiger om de kloof te dichten dan de kloof te behouden wanneer je je vooraan bevindt. Ik weet niet of ze dit jaar nog belangrijke verbeteringen zullen doen maar volgend jaar zal het zeer close worden,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België