Hamilton: “Ferrari deed ons pijn op het rechte stuk”

09 juni 2019 — Lewis Hamilton is naar eigen zeggen niet al te teleurgesteld dat hij in Canada naast de polepositie greep en in Sebastian Vettel zijn meerdere moest erkennen.


“We hebben echt alles gegeven wat we konden. Ferrari was gewoonweg sneller,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Vooral in de laatste sector deden ze ons ‘pijn’ en waren ze zo’n vier à vijf tienden sneller op het rechte stuk.”

“Ik heb alles gedaan wat ik kon. Het team deed alles wat het kon. Ik denk dat onze timing juist was en ook de procedures waren perfect.”

Hamilton was naar eigen zeggen niet al te teleurgesteld dat hij naast de pole greep.

“Om eerlijk te zijn voel ik me om de één of de andere reden niet teleurgesteld. Ik ben echt blij met wat ik heb gedaan,” aldus Hamilton.

Meer zelfs, Hamilton is naar verluidt blij dat Ferrari terug helemaal vooraan meedoet. De Brit kijkt dan ook uit naar een mooi gevecht tijdens de race en tijdens de rest van het seizoen.

“Ik hoop dat dit een keerpunt is voor hen en dat het vanaf nu erg close wordt,” zei Hamilton tegenover ‘Motorsport.com’. “We gaan een serieus gevecht tegemoet tijdens de rest van het seizoen, dat is fantastisch.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België