Hamilton: “Ferrari heeft haar echte snelheid nog niet getoond”

03 april 2018 — Volgens Lewis Hamilton heeft Ferrari tijdens de GP van Australië haar ware snelheid nog niet getoond.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Hamilton moest tijdens de openingsronden afstand proberen nemen van Kimi Raikkonen in de Ferrari. De Brit beseft echter ook dat Sebastian Vettel normaal de snellere van beide rijders is en daardoor ook zijn echte maatstaf om mee te vergelijken is.

Hamilton is er dan ook van overtuigd dat Ferrari sneller kon dan dat het tijdens de openingsronden met Raikkonen getoond heeft, al was ook de Fin volgens Hamilton erg snel.

“Iedereen heeft het altijd maar over onze ‘party modus’ en hoeveel sneller we zijn maar Raikkonen was ook zeer snel tijdens zijn eerste stint. Het was niet eenvoudig voor mij om er van weg te rijden,” blikt Hamilton terug op de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen. “Mentaal was ik tegen Sebastian aan het racen.”

“De Ferrari’s gaan altijd één van beide wagens uitspelen, er zijn er immers twee. Ze hebben twee azen, of hoe je het ook wil noemen, twee jokers. Je kan de ene wagen laten pitten zodat je zelf ook binnen moet komen om de ‘undercut’ te vermijden. Ik dacht echter bij mezelf: ‘Ik ben tegen de nummer drie aan het racen’.”

En die nummer drie in de race was Sebastian Vettel, die uiteindelijk ook de race zou winnen. De focus ligt ondertussen echter al op de volgende race in Bahrein.

“We beschikken over een geweldige wagen en we zijn nog steeds de wereldkampioenen. Met enkele aanpassingen kunnen we de volgende race winnen, daar geloof ik in.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België