Hamilton: “Ferrari is aan het bluffen”

10 maart 2017 — Volgens Lewis Hamilton is Ferrari momenteel aan het bluffen tijdens de wintertests en zijn ze veel sneller dan dat ze tonen.


Ferrari liet gisteren met Sebastian Vettel de snelste tijd noteren. Het leek daarbij alsof Vettel in de laatste sector van het circuit de catalunya niet voluit ging. Volgens Hamilton is Ferrari momenteel dan ook aan het bluffen.

“Ik denk dat Ferrari aan het bluffen is en dat ze veel sneller zijn dan dat ze tonen,” aldus Hamilton. “Ze zitten zeer dicht bij ons. Het valt moeilijk te zeggen wie er momenteel sneller is. Ze zijn echter zeer close, misschien zelfs sneller dan ons.”

“Hoe het ook zit, ik kan niet wachten om de baan om te gaan en te beginnen strijden,” blikt Hamilton alvast vooruit naar het begin van het seizoen.

Eerder had Hamilton ook al laten verstaan dat Ferrari volgens hem favoriet is voor het begin van het seizoen. Volgens sommigen waren de uitlatingen van Hamilton toen niet serieus en was het vooral de bedoeling om de druk bij Mercedes weg te nemen en de focus van de media te laten verschuiven naar Ferrari.

Of Ferrari daadwerkelijk heeft zitten bluffen tijdens de wintertests en of Ferrari daadwerkelijk de kloof met Mercedes heeft kunnen dichten zullen we pas bij het begin van het seizoen of na enkele races te weten komen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België