Hamilton: “Ferrari is favoriet”

08 maart 2017 — Terwijl de tweede testweek volop bezig is heeft Lewis Hamilton zijn licht laten schijnen op de krachtsverhoudingen dit seizoen. Volgens Hamilton is Ferrari het te kloppen team.


Mercedes domineerde de voorbije drie seizoenen in de Formule 1 en volgens veel insiders uit de Formule 1 zal Mercedes ook dit seizoen favoriet zijn. Lewis Hamilton is echter een andere mening toegedaan.

“Ik denk dat Ferrari mogelijk favoriet is,” aldus Hamilton. “We moeten hen echt in de gaten houden. Ze hebben enorm goed werk verricht. Momenteel ziet Red Bull er ook enorm snel uit. We zullen de komende dagen en vooral de komende weken zien hoe het loopt. Ik denk dat het tijdens de eerste race enorm close zal worden.”

Mercedes werkte van al de teams het meeste aantal ronden af. Ferrari slaagde er gisteren echter wel in om op dat vlak wat achterstand in te halen ten aanzien van Mercedes. Vettel wist gisteren in de SF70H 168 ronden af te leggen terwijl Bottas en Hamilton gezamenlijk niet verder kwamen dan 135 ronden.

Hamilton is echter tevreden over het testwerk dat Mercedes tot dusver kon verrichten. De renstal werd immers amper geconfronteerd met technische problemen.

“Op het vlak van het aantal kilometers dat we wensten af te leggen zitten we op schema. Op het vlak van de prestaties zoeken we uiteraard steeds meer. Ik smijt er maar met een cijfer naar maar ik denk dat we nu rond de 70 à 80 procent zitten. Ik hoop dat we de rest nog weten te vinden in de aanloop naar de eerste race,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België