Hamilton: “Ferrari kan me van het podium houden”

15 april 2016 — Volgens Lewis Hamilton zal het zondag tijdens de GP van China moeilijk worden om op het podium te eindigen.


Eerst en vooral kreeg Hamilton een gridpenalty van vijf plaatsen voor de GP van China. Daarnaast blijkt ook Ferrari in China erg competitief te zijn, dat leidt Hamilton af uit de tweede oefensessie, waarin Ferrari bovenaan eindigde.

Ferrari zal volgens Hamilton dan ook niet alleen een grote uitdaging voor Hamilton zijn, maar ook voor Rosberg. Mogelijk houden Vettel en Raikkonen de Brit dan ook van het podium.

“Wat mij betreft was het een moeilijke dag, maar soms zijn er zo van die dagen waarbij je de balans moet zien goed te krijgen,” aldus Hamilton. “Er was vandaag redelijk veel wind en Ferrari zag er snel uit. Het zal een spannende race worden.”

Wanneer Hamilton gevraagd wordt hoe groot de dreiging van Ferrari is antwoordt Hamilton het volgende: “Ik bevind me in een andere positie. Misschien dat Rosberg zich zorgen moet maken! Ik bevind me achter hem. Het zal alvast moeilijker zijn om hen in te halen en zondag in de top drie te eindigen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België