logo
 

Hamilton: “Ferrari lijkt over een ‘vliegtuigmodus’ te beschikken”

28 september 2019 — Lewis Hamilton zei na afloop van de kwalificatie in Sochi dat Ferrari over een 'vliegtuigmodus' lijkt te beschikken.


Hamilton moest tijdens de kwalificatie genoegen nemen met de tweede tijd op zo’n vier tienden van polesitter Charles Leclerc. Volgens Hamilton moet Mercedes momenteel tijdens de kwalificatie haar meerdere erkennen in Ferrari.

“Het was een moeilijke kwalificatie,” zei Hamilton na afloop. “Deze jongens hier halen ongelooflijke snelheden op de rechte stukken.”

“Ze halen echt een compleet ander niveau. Die oude ‘partymodus’ waarover jullie het steeds hadden bij ons? Wel, zij gaan nog sneller, ze lijken een ‘vliegtuigmodus’ te hebben!’

Hamilton en Mercedes zullen tijdens de race proberen om via een andere strategie, beide Mercedes-rijders starten op de hardere medium-band, Ferrari te verslaan.

“Het is een lange weg richting de eerste bocht, dat is niet echt ideaal om op de hardere band te starten,” geeft Hamilton echter toe.

“Ik ga echter proberen om een tow te krijgen bij Charles. Het gaat echter moeilijk worden want de Ferrari’s starten meestal erg goed.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België