Hamilton: “Ferrari-motor is even krachtig als Mercedes-motor”

06 april 2018 — Ferrari heeft Mercedes op het vlak van motorkracht bijgebeend, dat beweert althans Lewis Hamilton.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens de kwalificatie was Lewis Hamilton meer dan zes tienden sneller dan naaste belager Kimi Raikkonen in de Ferrari. Volgens sommigen was dat toe te schrijven aan de veelbesproken ‘party mode’ waarover Mercedes beschikt.

Daardoor zou de Mercedes-motor over extra vermogen beschikken en dus een stuk krachtiger zijn dan de motoren van de concurrentie. Lewis Hamilton is echter een andere mening toegedaan. Volgens de Brit is de voorsprong die Mercedes op motorisch vlak had tot een minimum herleid.

“Onze engineers zeggen dat Ferrari tijdens de kwalificatie even krachtig is als ons, ze hebben dan ook een enorme stap vooruit gezet,” aldus Hamilton. “Tijdens de race hebben ze het idee dat wij nog ietwat voorsprong op Ferrari hebben. Ik denk echter dat het moeilijk is om na één race conclusies te trekken.”

“Ferrari heeft tijdens de race met andere settings dan ons gereden, vooral op het vlak van brandstof. Het is echter zeer moeilijk. Tijdens de komende races zal iedereen een beter beeld krijgen,” besloot Hamilton.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België