Hamilton: “Ferrari verslaan wordt een moeilijke opdracht”

18 april 2015 — Lewis Hamilton veroverde de polepositie voor de GP van Bahrein, maar het is pas tijdens de race dat er punten worden uitgedeeld. Hamilton denkt alvast dat het een zware race zal worden.


Tijdens de kwalificatie was Hamilton vier tienden van een seconde sneller dan Sebastian Vettel, maar de Brit denkt dat het morgen een moeilijke en zware race zal worden. Hamilton denkt dat het moeilijk zal worden om Ferrari te verslaan en dat het tijdens de race erg ‘close’ zal worden.

“Ik denk dat het erg close zal worden,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Ze zien er volgens mij erg goed uit, vooral op de lange runs.”

Vooral het bandenmanagement kan morgen een cruciale rol gaan spelen en was net dat niet waardoor Ferrari in Maleisië kon zegevieren? De bandenslijtage op de Mercedes lijkt onder sommige omstandigheden, waaronder extreme hitte, een stuk groter dan bij Ferrari. Mercedes kan eventueel wel profiteren van het feit dat Bahrein niet langer een race is die overdag wordt gereden maar ‘s avonds.

“Het valt moeilijk te voorspellen. Ik weet niet hoe lang iedere bandencompound meegaat, maar de options voelen erg goed aan. De banden lijken niet zo’n enorm grote uitdaging te worden, al is er wel een groot verschil tussen beide bandencompounds. Voorlopig ziet het er echter niet naar uit dat de bandendegradatie zo groot zal zijn als in Maleisië.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België