Hamilton gaat geen psychologische met Rosberg spelletjes spelen: “Op de baan moet het gebeuren”

26 november 2016 — Er doen de gekste scenario's de ronde over hoe Hamilton Rosberg in de fout kan dwingen en zo alsnog de titel kan veroveren. Ook psychologische spelletjes komen daarbij geregeld aan bod maar daar wil Hamilton naar eigen zeggen niet van weten.


Hamilton heeft aan een overwinning op het Yas Marina Circuit niet voldoende om de wereldtitel te veroveren. Indien Rosberg op het podium eindigt is hij immers sowieso wereldkampioen.

De Brit moet dan ook op een fout van Rosberg of de hulp van andere teams rekenen om alsnog wereldkampioen te worden. Tegelijkertijd is Mercedes bezorgd dat eventuele technische problemen de titelstrijd zouden beslissen.

Om Rosberg in de fout te dwingen wordt wel eens gezegd dat Hamilton psychologische spelletjes zou kunnen hanteren, iets dat hij in het verleden met Rosberg meermaals heeft gedaan. Hamilton beweert echter dat hij dat niet van plan is.

“Ik moet nergens anders mijn sterkte tonen dan op het circuit. Ik weet waar ik ben en wat ik nodig heb en ik doe mijn uiterste best dit weekend. Ik ben niet van plan om psychologische spelletjes te spelen,” zei Hamilton in Abu Dhabi. “Het beste psychologische spelletje dat je kan spelen is dat op het circuit en ik ben op dat vlak goed begonnen. Ik moet die lijn nu doortrekken tijdens de rest van het weekend.”

Een eerste stap daarin kan Hamilton vandaag zetten door eventueel de polepositie te veroveren.

“Het enige waarop ik me moet focussen is het veroveren van die polepositie, ik moet nog niet aan de race denken. Vervolgens zal ik aan de start en andere dingen denken.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België