Hamilton gaat harder werken aan “zijn enige grote zwakte”

05 april 2019 — Lewis Hamilton is de laatste jaren samen met Mercedes erg dominant, maar de Brit moet wel toegeven dat hij het moeilijk heeft met één bepaald aspect van racen: de start.

Tijdens de eerste race van het seizoen, de GP van Australië, stond Lewis Hamilton op pole, maar werd bij de start meteen gepasseerd door teamgenoot en winnaar van de GP, Valtteri Bottas.

Ook in Bahrein had de vijfvoudig wereldkampioen moeite om goed weg te komen, ook al waren de consequenties minder erg. Toch kan de Brit niet anders dan toegeven dat hij extra hard moet werken om tijdens de eerste meters van de race goed weg te komen.

“Ik kan niet uitdrukken hoe hard ik aan mijn starts heb gewerkt, maar toch was het in Bahrein opnieuw niet goed”, verklaarde Hamilton terugkijkend op zijn overwinning in Bahrein.

“Ik zal dan ook hard blijven werken, ook al is het soms met vallen en opstaan. Ik zal blijven vechten. Gelukkig was ik na mijn start in Bahrein nog in de mix en kon ik Valtteri voorbij. Ik was dan ook erg blij met dat manoeuvre, net zoals mijn gevecht met Sebastian Vettel, wat geweldig was.”

Hamilton won uiteindelijk de race, maar verklaarde geen redenen te hebben “om te springen van vreugde”. De Scuderia was immers superieur in Bahrein, maar zag de overwinning aan zich voorbij gaan nadat Leclerc moest vertragen na een probleem met de motor.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België