Hamilton geëmotioneerd na laatste pole van het seizoen

24 november 2018 — Nadat Hamilton uit zijn wagen stapte na het veroveren van de polepositie voor de GP van Abu Dhabi, zei Hamilton een hechte band te hebben met zijn bolide.


Het was een speciale zaterdag voor Hamilton en Mercedes. Die eerste veroverde zijn elfde polepositie van het seizoen en Mercedes staat ook voor de vijfde keer op rij helemaal vooraan de grid op éénzelfde circuit.

“Het was nogal een emotionele kwalificatie voor mij”, bekent Hamilton. “Dit is de laatste keer dat ik met deze wagen een kwalificatie heb afgewerkt. Ik heb heel wat emoties meegemaakt met deze wagen. Ik denk dan ook dat ik er het meest gehecht aan ben in vergelijking met alle andere wagens waarmee ik reed. Het was niet altijd makkelijk, soms was mijn wagen een ware strijd.”

“We hebben dit jaar een hele weg afgelegd. Ik ben heel blij voor het team. Ik had veel plezier vandaag in de wagen. Ik kon de wagen pushen op de manier dat ik het wil. Er is geen beter gevoel.”

Sebastian Vettel leek de pole van Hamilton nog af te nemen, maar de Brit kon in de bochtige derde sector van het Yas Marina Circuit het verschil maken. Hamilton ging er zes tienden sneller dan de concurrentie.

“Ik zeg nooit dat ik een perfecte ronde heb gereden. Mijn eerste snelle ronde in Q3 was niet spectaculair. Ik maakte een aantal kleine foutjes. Mijn laatste snelle ronde startte rustig maar werd steeds agressiever naar het einde van de ronde. Ik maakte het verschil in de laatste sector. Het is fantastisch om op deze manier, met een één-twee, de kwalificaties van dit seizoen af te sluiten.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België