Hamilton: “Geen idee hoeveel punten ik voor sta, dat is niet belangrijk”

17 april 2019 — Lewis Hamilton besteedt momenteel naar eigen zeggen geen aandacht aan de voorsprong die hij momenteel heeft in de wk-stand. Volgens hem zal Ferrari immers nog terugslaan en beleeft iedereen tijdens het seizoen ups en downs.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Om eerlijk te zijn heb ik nog niet naar de punten gekeken dus ik kan je niet zeggen hoeveel punten we hebben,” zei Hamilton na het winnen van de race in China.

“Het is ook veel te vroeg om daar nu al naar te kijken. Ik ben echter dankbaar dat we tot nu toe een zeer goede betrouwbaarheid hebben en dat we ieder raceweekend goed blijven presteren.”

“De sleutel tot succes dit jaar is, net als vorig jaar, het neerzetten van bijna perfecte weekends en dat weekend na weekend.”

Mercedes behaalde tijdens de drie eerste races van het seizoen telkens een dubbeloverwinning, waarmee het de beste seizoenstart sinds Williams in 1992 neerzet. Toch meent Hamilton dat het seizoen zeker en vast nog niet gewonnen is.

“Ik denk dat Ferrari over een goede wagen beschikt, ze halen het er gewoon nog niet allemaal uit,” aldus Hamilton. “Ze halen tijdens de raceweekends nog niet het volledige potentieel eruit. Wat ze doen is ook niet zo foutloos als wat ze in het verleden getoond hebben.”

“We hebben echter allemaal ups en downs. Dat is dan ook de reden waarom we zo gedreven zijn om onze processen zo accuraat mogelijk te maken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België