logo
 

Hamilton: “Geen plannen om te ‘knielen’ tijdens Amerikaans volkslied”

20 oktober 2017 — Lewis Hamilton zal voorafgaand aan de GP van de Verenigde Staten geen 'knieval' doen tijdens het Amerikaans volkslied, zo laat hij weten. De voorbije weken was er commotie ontstaan over het feit of Hamilton al dan niet het voorbeeld van NFL-spelers zou volgen en zo mee zou protesteren tijdens de Amerikaanse GP.


Nadat Colin Kaepernick er vorig jaar bij wijze van protest na het politiegeweld tegenover Afro-Amerikanen mee begon, breidde het gebaar van knielen tijdens het Amerikaans volkslied steeds verder uit.

Vooral nadat Amerikaans president Donald Trump er zich erg negatief over uitliet en zei dat de ‘klootzakken’ die de vlag en het volkslied niet respecteren zouden moeten worden geschorst of ontslagen, breidde het gebaar tijdens het volkslied nog nadrukkelijker uit.

Ook Lewis Hamilton had zijn steun reeds uitgesproken en postte zelfs een beeld op sociale media. Het leverde helm kritiek op vanuit Mercedes en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. Hamilton moest zich immers niet ‘politiek’ moeien met zo’n zaken.

Met de Amerikaanse GP komend weekend in Austin was het dan ook uitkijken of Lewis Hamilton zelf voorafgaand aan de race zou knielen tijdens het Amerikaans volkslied. De Brit beweert nu echter geen plannen op dat vlak te hebben.

“Ik heb niet echt plannen om het te doen,” antwoordde Hamilton op de vraag of hij zou ‘knielen’ tijdens het Amerikaans volkslied. “Uiteraard is er veel over te zeggen. Niet alleen over het knielen maar over de ganse situatie. Ik ken ook veel mensen, zowel blank als niet-blank die in Amerika leven. Ik heb dan ook een duidelijk beeld over wat er hier allemaal gebeurt. Ik heb ook een duidelijk idee van wat er hier allemaal speelt en ik denk dan ook dat het een groots iets is wat wordt gedaan.”

“Ik heb het online geplaatst omdat ik er enorm veel respect voor hem en ik heb bewondering voor wat Kaepernick begonnen is. Ik steun het zeker en vast. Ik ben hier echter om te winnen en daarop ligt mijn focus momenteel,” besloot Hamilton.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België