Hamilton: “Geen wereldkampioen? Dan ga ik gewoon verder met mijn leven”

05 november 2016 — Lewis Hamilton lijkt nu al enigszins te berusten in een mogelijke nederlaag in de titelstrijd.


Uiteraard hoopt Hamilton nog steeds om wereldkampioen te worden en uiteraard wil hij de komende twee races winnen. Maar het blijft wel een feit dat Hamilton die eventuele vierde titel zelf niet meer in de hand heeft.

De kans dat Hamilton dit jaar geen wereldkampioen wordt is groter dan dat hij dat wel wordt. Ook Hamilton beseft dat, al kan niets je volgens Hamilton voorbereiden op een mogelijk verlies.

“Ik denk niet dat je jezelf kan voorbereiden op verliezen, maar ik heb het reeds meermaals meegemaakt,” aldus Hamilton. “Ik verloor in 2007 en ik weet dat een eventueel verlies nu niet zo pijnlijk zou zijn als toen. Ik heb al heel wat races gewonnen. Ik heb doorheen mijn carrière ook al kampioenschappen verloren dus het is niet dat ik het nog nooit heb meegemaakt.”

“Ik bevind me in een situatie waarin de kans dat ik verlies groter is dan de kans dat ik win. Dat is moeilijk om te verwerken maar het is nu eenmaal zo. Ik zal vervolgens verder gaan. Ik heb nog steeds drie titels dan en ik hoop dat ik volgend jaar dan geen betrouwbaarheidsproblemen heb.”

Wat de benadering van de twee resterende races betreft is Hamilton erg duidelijk.

“Ik focus me momenteel niet op het kampioenschap. Ik focus me simpelweg op het winnen van die twee races. Ik wil zo goed mogelijk presteren. Normaal gesproken win ik wanneer ik op mijn beste niveau presteer. Dat is dan ook het enige dat ik moet doen. Ik heb nog nooit in Brazilië gewonnen dus op mentaal vlak benader ik de race hetzelfde als in Mexico,” besluit Hamilton.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België