Hamilton gefocust op vijfde wereldtitel voor Mercedes

06 november 2018 — Lewis Hamilton heeft zoals bekend zijn vijfde wereldtitel op zak en hij laat weten dat een vijfde titel voor Mercedes bij de constructeurs het enige is waar hij zich nog op focust.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Sinds het begin van het hybride-tijdperk in 2014 is het al Mercedes wat de klok slaat en als alles meezit zullen ze dit jaar voor de vijfde keer op rij aan het feest zijn in Brackley. Het zou pas het tweede team zijn dat daar in slaagt naast Ferrari, die van 1999 tot en met 2004 zes opeenvolgende titels wisten te veroveren.

“Ik wil echt nog die constructeurstitel winnen voor het team,” aldus Hamilton. “Dat betekent enorm veel voor het team.”

“Mijn enige doel is de resterende twee races te winnen en hen op die manier de titel te schenken.”

Op dit moment wisten de ‘Silberpfeile’ vijfenvijftig punten meer te verzamelen dan Ferrari. Dat is geen onaangename positie weet ook Toto Wolff maar de Oostenrijker wil toch benadrukken dat het spel nog niet gespeeld is.

“Het doel voor dit seizoen was het winnen van beide titels,” aldus Wolff. “We zakken dus af naar Sao Paolo met een mindset dat we nog niet alles bereikt hebben wat we zouden willen.”

“Er wacht ons nog een felle strijd om de titel bij de constructeurs. Bovendien hebben we de laatste races telkens terrein verloren op Ferrari hoewel we steeds verwacht hadden van het beter te doen.”

“Dit is hét moment om met de voeten op de grond te blijven en ons te focussen op ons doel en vertrouwen te hebben in de mensen die het moeten doen.”

Bij Ferrari zijn ze alvast van plan om hun huid duur te verkopen, zo laat teambaas Maurizio Arrivabene weten.

“Er is nog niets beslist in het kampioenschap bij de constructeurs en we hebben onze achterstand verkleind tijdens de afgelopen races,” aldus Arrivabene. “We zijn vastberaden om tot het einde te vechten en daar zullen we in Brazilië al mee beginnen.”

Geschreven door Tom Schots

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België