logo
 

Hamilton-grindbak verdwenen bij pitingang F1-circuit Shanghai

09 april 2015 — De grindbak bij de pitingang van het F1-circuit van Shanghai is vervangen door een asfaltlaag, zo heeft de FIA laten weten.


Niets bijzonder zou u denken, ware het niet dat die befaamde grindbak er in 2007 mee voor gezorgd heeft dat Lewis Hamilton tijdens zijn debuutjaar in de Formule 1 geen wereldkampioen is geworden.

Tijdens de voorlaatste race van het seizoen 2007, slipte Hamilton immers in China van de baan bij het inrijden van de pitlane. Hamilton kwam met zijn McLaren vast te zitten in de grindbak en moest opgeven. Kimi Raikkonen profiteerde optimaal door te zegevieren in Shanghai.

Raikkonen won ook tijdens de slotrace in Brazilië en realiseerde het ondenkbare, twee races op rij winnen en Hamilton die amper punten behaalde in China en Brazilië, waardoor de Fin zich met amper een punt voorsprong op Hamilton en Alonso tot wereldkampioen wist te kronen.

Het kan bijna niet anders of Ron Dennis en Lewis Hamilton beleven nog geregeld nachtmerries over de befaamde grindbak ...

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van ChinaLewis Hamiltonvideo

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België