Hamilton had graag gevochten met Vettel

17 september 2017 — Lewis Hamilton zegt dat hij graag om de overwinning had gestreden met Sebastian Vettel. Achteraf besefte de Brit dat Vettel veel schade heeft opgelopen in het gevecht om het kampioenschap. Hamilton heeft nu immers een voorsprong van 28 punten.


Lewis Hamilton startte de race als vijfde onder natte omstandigheden en ging Daniel Ricciardo meteen voorbij. Door het drama voor hem kwam Lewis Hamilton al snel aan de leiding te liggen.

Ondanks drie safety-cars controleerde Hamilton de race om zo z’n voorsprong op Sebastian Vettel uit te breiden tot 28 punten.

“Het was jammer voor Ferrari, maar opnieuw een goed resultaat voor ons team”, zei Hamilton op het podium in SIngapore.

“Daniel (Ricciardo) zorgde voor een mooie strijd vandaag. Ik heb ervan genoten om met hem te racen.”

“Ik hoopte om met Sebastian te vechten in het begin van de race. Bij het uitkomen van de derde bocht had ik Sebastian voor me, dus ik dacht dat we een mooi gevecht gingen uitvechten. Maar natuurlijk is het beter voor mij zoals het nu is.”

De Britse wereldkampioen voelde zich goed in de regen. Hij verklaart zelf op het podium dat hij meteen wiste waar hij zou eindigen toen het begon te regenen in Singapore.

“Je focust om te winnen, dus ik wou zo snel mogelijk plaatsen goed maken. Daarvoor moest het voor ons regenen. Toen het regende wist ik waar ik zou finishen. Ik wist dat ik de snelheid had in de regen. Helaas hadden we niet dezelfde snelheid toen het droog was.”

De teamgenoot van Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, vervolledigde het podium samen met Daniel Ricciardo.


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van Singapore

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België