logo
 

Hamilton heeft een mirakel nodig

07 november 2010 — Met 24 punten achterstand moeten alle andere titelkandidaten al buiten de punten eindigen wil Lewis Hamilton een tweede maal kampioen worden. Hij geeft dan ook toe dat hij een mirakel nodig zal hebben in Abu Dhabi.

After his fourth place at Interlagos today, the Briton also trails Mark Webber by 16 points and Sebastian Vettel by nine, so he will need a victory and for misfortune to strike all three next weekend.
Na zijn negende plaats op Interlagos vandaag, heeft de Brit naast 25 punten achterstand op Alonso, ook al 16 punten achterstand op Webber en 9 punten achterstand op Vettel. Het is dan ook duidelijk dat hij op zijn minst een overwinning nodig heeft in Abu Dhabi

“We waren hier niet snel genoeg, en we zullen ook niet snel genoeg zijn in Abu Dhabi”, zei Hamilton. “Realistisch gezien hebben we een mirakel nodig. Maar ik zal blijven proberen, we hebben immers niets meer te verliezen.”

Hamilton kloeg over een gebrek aan grip doorheen de Braziliaanse GP, en verklaarde nadien dat hij zich gelukkig mocht prijzen om toch nog vierde te eindigen.

“De wagen voelde gewoonweg niet aan zoals in de oefensessies, vooral op de rechte stukken. Ik denk dat het F-duct niet werkte, omdat ik worstelde met het inhalen van achterliggers en Fernando (Alonso) me voorbijschoot op het rechte stuk.”

“Maar het team leverde geweldig werk af met de strategie, maar je kan gewoonweg niet winnen met een wagen die niet snel genoeg is”

image

Geschreven door Steven Peeters

Categorieën: GP van BraziliëLewis HamiltonMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië