“Hamilton heeft spijt van zijn beslissing om naar Mercedes te gaan”

11 november 2012 — Hamilton vertrekt eind dit seizoen bij McLaren en gaat vervolgens naar Mercedes. Die beslissing raakte eind september bekend, maat volgens Martin Whitmarsh heeft Hamilton bij momenten spijt van die beslissing.

image
McLaren is een team dat reeds lange tijd tot de top behoort. Uiteraard maakt het af en toe ook een moeilijke periode mee, maar de renstal weet zich de voorbije jaren constant in de top drie van het constructeurskampioenschap te manifesteren.

Hamilton werd reeds van toen hij nog erg klein was begeleid en opgeleid door McLaren. De Brit debuteerde er in de Formule 1 en hij behaalde ook zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 bij McLaren. De Brit heeft in de Formule 1 nog nooit voor een andere renstal gereden.

Volgens veel insiders maakte Hamilton de verkeerde keuze door zijn contract bij McLaren niet te verlengen en de overstap te maken naar Mercedes, waar hij een contract van drie seizoenen tekende. Veel fans en insiders verwijten Hamilton dat hij voor het geld heeft gekozen in plaats van de sportieve ambities.

Mercedes verkeert overduidelijk in moeilijkheden en sinds de aankondiging van de komst van Hamilton naar Mercedes is het er niet op verbeterd. Nico Rosberg en Michael Schumacher geraken steeds moeilijker met hun wagen in de punten, laat staan dat ze aanspraak maken op een overwinning of een podiumplaats, iets wat begin dit seizoen nog wel het geval was. Volgens Martin Whitmarsh twijfelt Hamilton sterk of hij de juiste keuze heeft gemaakt.

“Ik hoop dat hij momenteel denkt dat hij een verkeerde keuze heeft gemaakt en ik hoop dat hij dat ook volgend jaar denkt,” zei Whitmarsh tegenover de officiële Formule 1-website. “Hij heeft de keuze gemaakt en moet ermee leren leven. Ik ken hem sinds hij 11 jaar oud was en heb sindsdien met hem samengewerkt. Ik weet dat we na de GP van Brazilië allebei erg emotioneel zullen zijn. We hebben één of twee emotionele momenten gekend sinds de beslissing werd genomen en ik denk, maar dat moet je hem vragen, dat we een goede relatie hebben.”

Ook Whitmarsh komt terug op het feit dat er speculaties zijn dat Hamilton voor het geld heeft gekozen, alsook dat hij de beslissing op een te emotioneel moment genomen zou hebben. Hamilton zou de beslissing na zijn opgave tijdens de GP van Singapore genomen hebben, een race die Hamilton normaal probleemloos had moeten winnen.”

“Je moet je beslissing rechtvaardigen. Hij gaat zeker niet zeggen dat de anderen hem meer geld hebben geboden, maar hij zal ook niet zeggen dat zijn keuze verkeerd was,” besluit Whitmarsh.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België