Hamilton hekelt teamorders en pech

27 juli 2014 — Lewis Hamilton startte vanuit de pitlane, maar dat hield de voormalig wereldkampioen niet tegen om nog naar het podium te rijden. Een meer opvallend feit in de race was de weigering van teamorders en de relatie tussen de twee Mercedes-rijders die zo nog verder onder nul daalt.


Hamilton kreeg vandaag meermaals het bevel zijn teamgenoot voorbij te laten. De Brit vond het shockerend dat het team zo’n vraag durfde te stellen terwijl Rosberg nog op enige afstand van hem reed. Hij weigerde dan ook zijn teamorders op te volgen. Zo zat Rosberg acht ronden vast achter zijn teamgenoot vooraleer hij de pits in ging.

“Ik laat hem niet voorbij. Als hij dicht genoeg zit om in te halen, dan mag hij voorbij” reageerde Hamilton tijdens de race over de boordradio. “Ik zat in dezelfde race als hem. Dat hij nog een stop moest maken wilt niet zeggen dat hij een andere race rijdt”, beet Hamilton na de race van zich af.

“Indien ik hem voorbij liet zou hij van mij wegrijden en achteraf terugkomen. Ik was zeer geshockeerd dat de het team mij vroeg om opzij te gaan. Hij was niet dicht genoeg om in te halen dus ging ik niet inhouden en tijd verliezen op Fernando (Alonso) en Daniel (Ricciardo)”

Het is duidelijk dat de teamgenoten elkaar meer en meer zien als concurrenten en dus elk punt in het kampioenschap telt. Daarnaast komt ook nog dat Hamilton voor de tweede keer op rij pech had tijdens de kwalificatie.

“Vandaag was schadebeperking. Ik reed zo hard ik kon om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik kan gewoon niet uitleggen hoeveel pijn het doet om problemen te hebben, net als elke keer de laatste races.”

“Het is moeilijk om dat elke keer weer te moeten slikken en dan de volgende dag terug te moeten vechten. Je moet zoveel meer geven dan wanneer je op de pole mag vertrekken. Toch doet het deugd om zo naar voren te rijden en te kunnen vechten. Dat motiveert wel.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België