Hamilton: “Het record van Michael Schumacher evenaren is geen doel”

09 december 2017 — Lewis Hamilton veroverde dit jaar zijn vierde wereldtitel en lijkt op weg om heel wat records te doen sneuvelen. Toch is het verbeteren van het record van het meeste aantal wereldtitels geen doel op zich volgens Hamilton.


En dat record staat op naam van Michael Schumacher. De Duitse ‘Rekordmeister’ behaalde zeven wereldtitels, twee bij Benetton en vijf bij Ferrari. Hamilton heeft er momenteel vier, waarvan eentje met McLaren en drie met Mercedes. Toch ziet Hamilton het niet meteen gebeuren dat hij het record van Michael Schumacher zal verbeteren.

“Ik zie het momenteel niet gebeuren, vier extra wereldtitels,” blikt Hamilton vooruit. “Je moet je inbeelden dat het me tien jaar heeft gekost om dit te bereiken. Ik heb momenteel het verlangen niet om het te evenaren.”

“Het zou al cool zijn om de vijf wereldtitels van Fangio te evenaren en daarvoor zal ik hier nog enkele jaren zijn, dat is mijn doel, om op zijn minst dat te bereiken.”

Hamilton is bovendien niet van mening dat het aantal wereldtitels zal bepalen hoe hij herinnerd zal worden als rijder.

“Ik denk niet dat het aantal wereldtitels later zal bepalen wat voor iemand ik als rijder was. Ik denk eerder hoe ik met het team samen heb gewerkt, hoe ik met de wagen reed en wat ik uit de wagen kon halen. Dat zal me denk ik bepalen.”

Hamilton zijn huidig contract bij Mercedes loopt eind 2018 af, al wordt algemeen verwacht dat de Brit zijn contract bij Mercedes tot minstens eind 2020 zal verlengen. Dat zou Hamilton in staat moeten kunnen stellen om het record van Schumacher eventueel minstens te evenaren.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMichael Schumacher

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België