Hamilton: “Het team besliste over mijn strategie”

29 november 2015 — Lewis Hamilton is verbaasd over de door Mercedes gehanteerde strategie tijdens de GP van Abu Dhabi.


Lewis Hamilton bleef tijdens zijn eerste pitstop slechts een ronde langer op de baan dan Nico Rosberg. Tijdens de tweede pitstop bleef de Brit echter tien ronden langer op de baan, wat toch opmerkelijk was.

Hamilton had tijdens de ronden daarvoor immers de kloof tot iets meer dan een seconde herleid, terwijl hij na zijn tweede pitstop tegen een achterstand van meer dan twaalf seconden aankeek.

Meteen na afloop van de race liet Mercedes bij monde van Toto Wolff verstaan dat ze Hamilton alle mogelijkheden hadden gegeven om voor de zege te gaan (Lees: Mercedes: “We gaven Hamilton alle kansen op de overwinning”). Hamilton is het daar echter niet mee eens.

“Je moet op je ingenieurs vertrouwen om jou de ideale strategie te geven,” zei Hamilton tegenover Sky Sports F1. “Eerlijk gezegd begrijp ik het niet. Ik kwam zo’n elf seconden na hem de baan op en moest tegen een berg aankijken die ik moest opklimmen.”

Mercedes beweert dat het Hamilton de keuze gaf om te beslissen over zijn laatste setje banden. Opmerkelijk genoeg reed Hamilton zijn laatste stint met de zachte in plaats van de superzachte band, iets wat Sebastian Vettel wel deed.

“Ik liet het team kiezen aangezien ik niet wist wat de juiste keuze was,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België