Hamilton: “Het uitjouwen door Duitse supporters gaf me een boost”

25 juli 2018 — Lewis Hamilton zegt tijdens de GP van Duitsland extra energie gehaald te hebben uit het uitjouwen van de Duitse fans in de tribunes. De Brit maakte een wonderbaarlijke comeback en won.


Na een mechanisch probleem tijdens de kwalificatie voor de GP van Duitsland startte Hamilton als veertiende. De Brit won verrassend genoeg de race, waardoor hij opnieuw aan de leiding van het kampioenschap staat.

Tijdens het weekend in Duitsland werd Lewis Hamilton geregeld uitgejouwd door fans van titelrivaal Sebastian Vettel, maar die reacties maakte hem alleen maar sterker, aldus Hamilton.

“Er was heel wat negatieve energie voor aanvang van de race”, zegt Hamilton. “Ik herinner me niet dat rijders uitgejouwd werden in Engeland. We hebben een goede groep fans in Engeland.”

“Wanneer ik hier aankwam, werd ik uitgejouwd. Het vreemde is dat ik er erg blij mee was. Het was ongewoon. Ik zag een aantal Britse vlaggen en mensen uit Mexico of Nigeria met Hamilton shirts aan. Het was een positief gevoel om de naam ‘Hamilton’ tussen al het rood te vinden. Daarom zei ik ook op het einde van de race dat liefde alles overwint.”

Terwijl Vettel en Ferrari de overwinning in Groot-Brittannië uitgebreid vierden, zei Hamilton niet de nood te hebben om gelijkaardig te gaan vieren na zijn overwinning in het thuisland van Vettel.

“Ik moet niet op zoek gaan naar een energieboost. Ik hou me bezig met mijn eigen zaken. Ik probeer gewoon de beste te zijn en me goed te voelen. Want als ik me goed voel, dan ben ik in staat om te rijden zoals ik het afgelopen weekend deed, zonder rekening te houden met wie dan ook.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België