logo
 

Hamilton: “Het was alles of niets tijdens mijn laatste ronde”

24 juni 2017 — Lewis Hamilton reed zich met een indrukwekkende ronde naar de polepositie in Azerbeidzjan. Volgens de Brit was het "alles of niets" tijdens zijn ultieme laatste ronde.


Hamilton leek na Q2 vlot op weg naar de polepositie maar de Brit maakte een fout tijdens zijn eerste run in Q3. Hamilton moest daardoor tijdens zijn tweede ultieme run de situatie proberen recht te trekken en alsnog teamgenoot Valtteri Bottas van de pole proberen houden.

Bij de herneming na de rode vlag vloog Hamilton tijdens zijn tweede snelle rondje alsnog richting de pole, goed voor zijn 66ste polepositie uit zijn F1-carrière.

“Het was een van mijn meest opwindende rondjes dit jaar,” blikte Hamilton terug op zijn kwalificatie. “Tijdens mijn eerste rondje was ik normaal snel genoeg maar ik maakte een fout in de laatste bocht.”

“Het was erg moeilijk om voldoende temperatuur in de banden te krijgen. Het was dan ook alles of niets maar ik kreeg mijn rondje goed voor elkaar en het lukte steeds beter.”

Bottas reed tijdens zijn ultieme run voor Hamilton op de baan. Hamilton wist dan ook snel dat hij de polepositie had veroverd.

“Ik zag Valtteri voor mij en wist dat hij bezig was aan een erg goed rondje. Toen ik uit de laatste bocht kwam dacht ik bij mezelf ‘laat het alstublieft snel genoeg zijn!’ En dat was het ook, ik ben zo opgewonden, ik ben zo enorm blij.”

Bottas moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats op de startgrid, naast Lewis Hamilton.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België