Hamilton: “Het was nipt maar gelukkig kon ik Nico achter mij houden”

11 mei 2014 — Lewis Hamilton mag dan wel zijn vierde overwinning op rij behaald hebben en de leiding in de wk-tussenstand van Nico Rosberg overnemen, de Brit beseft dat hij constant 100 procent zal moeten zijn indien hij zelf de titel wil veroveren en zijn Duitse teamgenoot wil voorblijven.


“Nico heeft het fantastisch gedaan, hij was zeer snel,” zei Hamilton na afloop van de race. “Ik ondervond echt moeilijkheden om hem achter mij te houden en ben dankbaar dat het me alsnog gelukt is. Ik ondervond heel wat problemen met de balans van de wagen en moest echt op mijn ingenieurs vertrouwen om hier en daar tijd te vinden op het circuit waardoor ik een kloofje kon houden.”

“Ik ondervond ook heel wat problemen met mijn instellingen. Ik deed ze constant op en neer, en terug op en neer. Nico was gans het weekend over het algemeen eigenlijk sneller maar gelukkig kon ik hem achter mij houden,” besluit de Brit.

Nico Rosberg won nog maar één keer dit seizoen en dat was toen Hamilton moest opgeven. In onderlinge duels waarbij beide wagens de finish wisten te bereiken haalde de Duitser het dus nog geen enkele keer van zijn Britse teamgenoot, al wil dat volgens Hamilton niets zeggen.

“Ik wil het momentum behouden, maar zoals je vandaag kon zien kan het tij snel keren. Wanneer je niet honderd procent bent dan is Nico er meteen,” aldus Hamilton. “Dit seizoen vergt van mij enorm veel, ik moet telkens honderd procent zijn en dat iedere race. In Monaco ga ik erg hard werken om ervoor te zorgen dat ik over een balans beschik waarover ik tevreden ben. Vorig jaar ondervond ik daar enorm veel problemen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België