logo
 

Hamilton: “Hij wilde iets duidelijk maken”

24 augustus 2014 — Lewis Hamilton zegt na de meeting binnen het Mercedes-team aangeslagen te zijn door de reactie van Nico Rosberg. image

De teamleiding was na de race furieus over de actie van vooral Nico Rosberg. De Duitser probeerde immers om voorbij zijn teamgenoot te gaan in Les Combes. Hamilton lag op dat moment aan de leiding, maar Rosberg raakte hem, waardoor de Brit een lekke band opliep, en zijn race meteen naar de vaantjes zag.

Op het podium deed Rosberg de aanrijding af als een race-incident, en verklaarde eerst de beelden te willen bekijken alvorens verder commentaar te geven. Lewis Hamilton verklaarde tegenover de BBC echter dat Rosberg hem verteld had dat hij iets duidelijk wilde maken.

“Voor mij was het al min of meer duidelijk, maar we hebben zopas samengezeten en hij heeft me bijna letterlijk gezegd dat hij het opzettelijk had gedaan. Hij zei dat hij het incident kon vermijden, maar dat hij het deed om zijn punt duidelijk te maken. En als je mij niet gelooft kun je het navragen bij Toto, Paddy, en iedereen die niet tevreden is met zijn actie.” verzuchtte Hamilton.

“Ik stond versteld toen ik naar de meeting luisterde. Je moet hem toch eens vragen wat hij wilde bewijzen.”

Hamilton verwees ook naar een meeting op donderdag, waar Nico Rosberg zijn frustratie zou hebben duidelijk gemaakt over het incident met de teamorders in Hongarije. “Hij zat daar gewoon en zei letterlijk hoe boos hij was op Toto en Paddy. Ik dacht echter dat alles daarna weer in orde was en nu dit ... interessant.

Ondertussen blijft Nico Rosberg het hele feit afdoen als een simpel race-incident. “Ik heb alles een herbekeken en wil me er niet verder over uitspreken. De stewards beoordeelden het als een race-incident, en zo kan je het wel noemen.”

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëLewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië