logo
 

Hamilton hoopt aanrijding met Maldonado te vermijden

22 september 2012 — Lewis Hamilton veroverde de polepositie voor de GP van Singapore. De Brit kan morgen een uitstekende zaak doen in de strijd voor de titel, al zal hij daarvoor eerst de finish moeten halen.

image
En laat nu net dat een zware taak zijn in Singapore. Eerst en vooral omdat in iedere bocht het gevaar om de hoek loert. De wagens rijden immers vlakbij de vangrails. Singapore is bovendien een uitputtingsslag.

Daarnaast is uiteraard ook de start cruciaal. Op een stratencircuit zoals dat van Singapore is het immers enorm belangrijk om als eerste te kunnen starten. Morgen start Hamilton vanuit die positie maar niemand minder Pastor Maldonado start naast hem.

En dat kan morgen wel eens een probleem worden want Maldonado was dit jaar al meermaals betrokken bij diverse incidenten en aanrijdingen. De Venezolaan kreeg dan ook al de reputatie dat hij een brokkenpiloot is. Hamilton hoopt alvast dat hij morgen een probleemloze start kent.

“Ik ben erg blij voor Pastor. Hij heeft dit seizoen al heel wat kritiek gekregen maar hij is duidelijk ook zeer getalenteerd,” aldus Hamilton. “Ik wil niet in zijn weg rijden en hopelijk hij ook niet in mijn weg.”

“Zolang we een goede start maken is alles OK,” voegde de Brit er nog aan toe.

Hamilton tracht blijkbaar nu al wat in te praten op de Venezolaan zodat die niet te veel met het mes tussen de tanden zal starten. Hamilton kan een opgave immers missen als kiespijn. Punten behalen cruciaal is voor de inhaaljacht op Alonso.

Al zal de Brit wel ook zelf iets voorzichtiger moeten zijn tijdens de race. Tijdens de kwalificatie reed Hamilton immers tegen de vangrail. Gelukkig voor hem was dit zonder gevolgen maar tijdens de race kan dit grote gevolgen hebben ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België