Hamilton hoopt te kunnen strijden voor de overwinning

26 mei 2012 — Lewis Hamilton reed tijdens de kwalificatie de vierde tijd, wat betekent dat de Brit morgen door de gridpenalty van Schumacher als derde mag starten.

image

Hamilton hoopt uiteraard dat hij aanspraak kan maken op de overwinning. Inhalen in Monaco is erg moeilijk maar mogelijk kan het zuinig omspringen met de banden ervoor zorgen dat je iets sneller bent dan de concurrentie wanneer ze de pits opzoeken.

“De derde plaats is een goede plaats om van te vertrekken. Het zal moeilijk worden maar alles is mogelijk,” zei de Brit na afloop van de kwalificatie. “Het was één van de moeilijkste kwalificatiesessies sinds lang. Het was echter erg plezant.”

“De banden en strategie kunnen hier een belangrijke rol spelen. Indien we een goede start kennen dan bevinden we ons in de positie om voor de overwinning te strijden. Ik heb een goed gevoel voor het weekend maar er staan twee uitstekende rijders voor mij die het me moeilijk zullen maken.”

Hamilton zal echter niet alleen naar de wagens voor hem moeten kijken want ook achter hem staan twee goede rijders die het hem eveneens moeilijk zullen maken. Monaco is altijd erg moeilijk en intensief voor de rijders maar dat maakt een overwinning eens zo mooi.

“Ik heb in het verleden reeds geprobeerd om hier in te halen en zelfs aangetoond dat het onmogelijk is! Ik hoop dat ik morgen niet te veel moet inhalen. Ik ga het proper proberen houden en op de baan proberen blijven. Ik wil zo veel mogelijk punten behalen,” belsuit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België