Hamilton: “Hopelijk kan McLaren voor de wereldtitel strijden”

11 december 2017 — Lewis Hamilton groeide op bij McLaren en ondanks zijn vertrek eind 2012 ligt de renstal hem duidelijk nog nauw aan het hart. De Brit volgt de prestaties van McLaren nog steeds en hoopt dat McLaren in 2018 voor het eerst in jaren nog eens competitief zal zijn.


“Omdat ik vanaf mijn dertiende ben opgegroeid bij McLaren, kijk ik altijd naar waar Fernando en het team staan. Ik volg hun progressie”, vertelde Hamilton tegenover ‘GPUpdate’. “McLaren heeft een plek in mijn hart, aangezien ik zoveel met ze heb bereikt. Het is een fantastisch team met een indrukwekkende historie. Ik ben ongelooflijk trots op wat Ron Dennis met het team heeft neergezet. Het maakt niet uit wie het heeft overgenomen, voor mij blijft McLaren het team van Ron.”

Hamilton vormde in 2007 tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 samen met Fernando Alonso het rijdersduo bij McLaren. Hamilton greep toen net naast de wereldtitel, iets dat hem een jaar later wel lukte.

Het was één van de laatste seizoenen dat McLaren in het rijderskampioenschap kon meestrijden voor de titel. De jaren nadien ging het steil bergaf met een van de historische dieptepunten het voorbije seizoen.

Hamilton hoopt echter dat McLaren in 2018 een stuk competitiever voor de dag kan komen nu het op motorisch vlak de overstap maakt naar Renault. McLaren verdient het volgens Hamilton om mee vooraan te kunnen strijden.

“Ik hoop echt dat 2018 een succesvol jaar voor ze wordt. Hopelijk krijgen we gevechten met ze, want McLaren verdient het om vooraan te rijden”, zegt Hamilton. “Ik hoop dat ze met de nieuwe power unit bij ons kunnen komen en dat er nog een groots wereldkampioen met ons zal strijden om de wereldtitel,” besloot Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België