Hamilton: “Hopelijk leert Max uit zo’n onvolwassen fouten”

09 april 2018 — Lewis Hamilton is allerminst onder de indruk van de inhaalpoging van Max Verstappen waarvan hij afgelopen weekend tijdens de GP van Bahrein het lijdend voorwerp was.

If you go wheel to wheel with the Champ you better not hesitate… • • • #MercedesAMGF1 #MercedesAMG #F1 #BahrainGP #DrivenByEachOther

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Max Verstappen moest de GP van Bahrein aanvangen vanaf de vijftiende plaats nadat hij op zaterdag tijdens Q1 zijn Red Bull in de bandenmuur parkeerde. Verstappen nam een kanonstart op zondag en na één ronde bevond hij zich al onder versnellingsbak van de Mercedes van Lewis Hamilton.

Toen Verstappen zijn kans waagde bij de viervoudige wereldkampioen kwamen beide kemphanen echter in contact. Hamilton kwam zonder kleerscheuren vrij maar de Nederlander hield een lekke band en een kapot differentieel over aan het gevecht en zodoende zat zijn race er na drie ronden op.

Red Bull-teambaas Christian Horner minimaliseerde het incident door te stellen dat zo’n dingen soms gebeuren in een gevecht tussen twee volbloed racers maar daar is Lewis Hamilton het helemaal niet mee eens.

“Interessant om dat van Christian te horen,” aldus Hamilton. “Want ze hebben zo’n goede wagen die in staat moet zijn om goede resultaten te behalen. Door dit soort van, ik weet niet of ik ze moet omschrijven als onervaren of onvolwassen fouten,  lopen ze goede resultaten mis.”

Hamilton stelt ook dat een volwassen rijder in die positie zou zorgen dat hij zijn bolide heelhuids aan de finish brengt en zoveel mogelijk punten tracht te scoren.

“Vandaag zou hij na een degelijke race nog punten hebben kunnen scoren want hij is goed genoeg om dat te doen. Ik denk dat als Fernando Alonso in de wagen had gezeten dat hij dan een degelijke race zou neerzetten en punten voor Red Bull zou scoren. Ik denk zelfs dat ik met zijn auto vandaag nog punten zou gescoord hebben.”

“Ik hoop gewoon dat hij leert van de fase waar hij nu doorheen gaat. Ik heb hetzelfde meegemaakt toen ik jong was; ik weet waarover ik spreek,” besluit Hamilton. 

Geschreven door Tom Schots

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België