Hamilton: “Hopelijk tijdens de race wel temperatuur in de banden”

15 november 2020 — Mercedes beleefde in Istanboel een kwalificatie om snel te vergeten, meer dan een zesde plaats voor Hamilton en een negende plaats voor Bottas zat er niet in.

Sommigen zullen al smalend stellen dat er met de Racing Point van Lance Stroll straks alsnog een Mercedes van 2019 op de pole zal staan en als dat het geval is deed het fabrieksteam van 2020 het duidelijk minder goed.

Zowel Hamilton als Bottas beleefden een moeilijke kwalificatie en aan het einde van Q3 was een zesde en een negende plaats hun deel.

Lewis Hamilton kloeg over het feit dat hij geen temperatuur in de banden kon krijgen en hij hoopt dat dat tijdens de race wel het geval zal zijn want anders kan het wel eens een lange middag worden in Istanbul.

“Het was zo uitdagend vandaag en we hadden het allemaal moeilijk, maar om de een of andere reden konden sommige mensen de banden beter aan de praat krijgen dan wij,” vertelde Hamilton over de kwalificatie.

“We waren beperkt in de temperatuur van de banden en konden gewoon niet de grip vinden die we nodig hadden. We deden ons uiterste best en deden het beste wat we konden, maar dit was het snelste dat we vandaag konden rijden.”

“Het wordt tijdens de race een uitdaging en ik denk dat we het moeilijk zullen vinden om de banden aan het werk te krijgen, maar ik zal alles geven wat ik heb.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België