logo
 

Hamilton: “Ik ken de waarheid over de aanrijding met Rosberg”

15 juli 2016 — Wereldkampioen Lewis Hamilton zegt dat de echte waarheid die zich afspeelde na de crash tijdens de GP van Spanje met teamgenoot Nico Rosberg pas zal verteld worden nadat hij afscheid zal nemen van de sport.


In een vragen en antwoorden interview met UBS gaf Lewis Hamilton toe dat de crash in Spanje een “echt dieptepunt” was, maar wat hij ondertussen te boven is. Hij voegde daaraan toe dat zijn mentale sterkte over de jaren verbeterd is, waardoor hij beter om kan gaan met dergelijke situaties.

“Toen ik jonger was en een slechte race had, dan was ik zo hard voor mezelf en was ik erg negatief. Ik herinner me races waar ik achteraf mijn hotelkamer niet verliet voor drie of vier dagen. Ik sprak met niemand en gebruikte ook mijn telefoon niet. Ik probeerde me uit die zwarte plaats te halen waar ik toen in zat. Toen kon ik die zwarte plaats verlaten en het in iets positiefs veranderen. Je moet immers op zoek gaan naar het positieve en het negatieve achter je laten.”

“Als ik naar Barcelona kijk van dit jaar, dan was dat een erg dieptepunt voor me. Er zijn dingen die jullie pas te weten zullen komen als ik op pensioen ben. De volgende dag stond ik op en ging wat lopen, denkend aan verschillende dingen en de achterstand van 43 punten die ik toen had. Ik ben maar een mens. Die dagen dacht ik dat het onmogelijk was om die punten terug goed te maken, maar je moet blijven gaan hoe pijnlijk of moeilijk het ook is.”

“Ik heb het gevoel dat ik nu sterker ben. Ik heb van die dagen waar ik denk dat het einde van de wereld daar is, dat ik dit kampioenschap nooit zal winnen… Kijk waar ik nu sta, op één punt van de wereldtitel. Het toont aan om nooit op te geven.”

Hamilton heeft alles dus onder controle. “Op mentaal vlak houd ik van de uitdaging om te strijden met mezelf. Enkel ik weet wat er zich in mijn hoofd afspeelt. Ik vind mijn manier, soms duurt het wat langer. Ik laat niemand anders toe.”

Hamilton heeft het tijdens het interview ook over zijn toekomst. Zo plant hij om te stoppen met Formule 1 na 2020. “Ik probeer voor mezelf een vijfjaren plan te maken en om het dan ook uit te voeren. Op dit moment heb ik voor drie jaar getekend bij Mercedes en daarna zie ik mezelf bij het team blijven voor nog eens drie of vier jaar om dan te stoppen.”

“Ik vind het niet nodig om voor altijd door te blijven gaan. Als ik 37 ben, dan ben ik nog steeds vrij jong. Dan wil ik uitgedaagd worden door iets anders. Maar wie weet wat ik zal denken in zeven jaar tijd. Ik wil zo groot mogelijk zijn als het maar kan.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België