Hamilton: “Ik ben afhankelijk van Rosberg, een ongewoon scenario”

08 november 2016 — Lewis Hamilton bevindt zich naar eigen zeggen in een "ongewoon scenario". Eentje waarbij hij zelf niet aan de leiding staat en zelfs aan twee overwinningen niet voldoende heeft om wereldkampioen te worden.


Hamilton staat in de wk-tussenstand 19 punten achter op Rosberg. Met nog twee races te gaan zijn er nog maximaal 50 punten te verdienen. Hamilton kan bij voorkeur dus maar best twee keer winnen indien hij kans wil maken op de wereldtitel, al heeft de Brit het dan nog steeds niet zelf in de hand.

Rosberg heeft dan immers nog steeds aan een tweede en derde plaats voldoende om wereldkampioen te worden. De jaren waarin Hamilton wereldkampioen werd ging hij telkens met een voorsprong de laatste race tegemoet. De Brit bevindt zich dan ook naar eigen zeggen in een “erg ongewone situatie”.

“Wat het kampioenschap betreft is het een ongewoon scenario. Je bent aan het vechten terwijl je het zelf niet goed weet of het zal volstaan en je afhankelijk bent van iemand anders,” blikt Hamilton vooruit naar de resterende twee races. “De ene uitkomst zou erg pijnlijk zijn, terwijl de andere een fantastische prestatie zou zijn. Los daarvan zal ik er voluit voor blijven gaan.”

“Sinds het begin van mijn F1-carrière heb ik gezien dat alles tot op het allerlaatste moment kan veranderen. Je moet dan ook tot het bittere eind blijven vechten. Ik heb nog nooit gewonnen in Brazilië, ik ga me komend weekend dan ook daarop focussen,” besluit Hamilton.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België