Hamilton: “Ik ben dankbaar dat ik tegen Vettel mag strijden”

28 maart 2017 — Lewis Hamilton is naar eigen zeggen dankbaar dat hij tegen iemand zoals Sebastian Vettel mag strijden.


Sebastian Vettel won de eerste race van het seizoen, wat het beste doet vermoeden voor de titelstrijd. Voor het eerst in jaren krijgen we mogelijk geen onderlinge strijd tussen beide Mercedes-piloten om de wereldtitel. Hamilton kijkt er alvast naar uit om dit seizoen met Sebastian Vettel de strijd om de titel aan te gaan.

“Dit jaar zie je de beste rijders aan de top,” aldus Hamilton. “Het zou geweldig zijn indien ook Fernando Alonso mee vooraan zou meedoen maar het ziet er niet naar uit dat dit snel zal gebeuren. We hebben op zijn minst toch Vettel.”

“Vier wereldtitels en ook de komende jaren zal hij een erg sterke rijder in de Formule 1 zijn. Ik ben dankbaar dat ik met hem de strijd kan aangaan. Hij is opgegroeid met Ferrari, wat het tweede beste team is. Ik vind het fantastisch.”

De voorbije jaren moest Hamilton vooral met teamgenoot Nico Rosberg strijden voor de titel. De logische vraag dringt zich dan ook op hoe hij zijn relatie met Vettel vergelijkt met die met Rosberg.

“Ik zou dat niet willen vergelijken. Ik heb nog niet vaak tijdens races met Sebastian gestreden. Ik heb echter altijd een enorm groot respect voor hem gehad. Er heerst een enorm groot respect tegenover elkaar en ik ben er zeker van dat dit alleen maar zal toenemen.”

“Het is wel veel leuker om met een ander team te strijden, echt veel leuker,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België