Hamilton: “Ik ben een ‘petrol head’, de Formule E zegt me niets”

14 november 2018 — F1-kampioen Lewis Hamilton hoopt dat de Formule 1 nog geruime tijd met motoren zal rijden die brandstof gebruiken. Hij is immers geen fan van 'elektrisch' racen, al beseft hij wel dat er iets moet wijzigen voor het milieu.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Het is moeilijk want ik lig op dat vlak in een tweestrijd,” vertelde Hamilton in Brazilië. “De uitlaatgassen van onze wagens zijn niet goed voor het klimaat en voor onze planeet. Aan de ene kant maak ik me op dat vlak dan ook zorgen.”

“Aan de andere kant ben ik een racefan. Ik ben een ‘petrol head’ en ik zal dat ook altijd blijven. Er zal nooit een moment zijn waarop ik een ‘electric head’ zal zijn.”

“Ik hoop dat gedurende minstens de periode dat ik nog in de F1 aanwezig ben dat de wagens op brandstof zullen functioneren, met een V-motor en één of andere vorm van geluid.”

Toch had de F1-kampioen ook complimenten voor de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

“Ik vind het geweldig wat de Formule E doet en het is een geweldige start,” aldus de Brit. “Het is geweldig om al de topmerken die aanwezig zijn, zoals Audi, BMW en Mercedes, zo enorm te zien investeren.”

“Als je iedere dag naar de hoeveelheid verkeer op de baan kijkt, met duizenden wagens op de baan. Het is hetzelfde in ieder land en hoe sneller we van het grootste deel van die wagens vanaf geraken en er hybrides van kunnen maken des te beter,” besloot Hamilton.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België