logo
 

Hamilton: “Ik ben gepakt terwijl ik lag te slapen”

11 september 2011 — Hamilton kon in Italië net geen podiumplaats behalen, tot groot plezier van de Ferrari fans, want dat betekende dat Alonso wel op het podium mocht. Hamilton zat lange tijd vast achter Schumacher, maar dat was zijn eigen schuld.

image

Hamilton probeerde tevergeefs rondenlang voorbij Schumacher te geraken. De McLaren kwam echter topsnelheid te kort op de lange rechte stukken, waardoor Schumacher er telkens voor kon blijven. Even leek het er op dat Hamilton er aan voorbij was, tot dat Schumacher in het volgende rechte stuk gewoon zijn positie terug innam. Toch was het niet onmogelijk, dat bewees onder andere Button die al bij zijn eerste poging er aan voorbij ging.

Maar Hamilton slaagde er dus niet in. Nu moet wel gezegd worden dat Schumacher zowat de breedste wagen van het veld had en zelfs enkele verwittigingen kreeg van Ross Brawn omdat hij op het randje reed van wat toegelaten was. Maar het feit dat Hamilton achter Schumacher beland was, is niets minder dan zijn eigen fout.

“Bij de herstart zat Schumacher aan mijn buitenkant. Ik keek naar hem in mijn spiegels en toen waren de koplopers ineens verdwenen. Ik miste de gelegenheid om gebruik te maken van de slipstream van Vettel. Ik ben gepakt terwijl ik lag te slapen.” geeft Hamilton intussen zelf toe.

Toch is de Brit niet geheel ontevreden over zijn race: “Het was een goede race. Ik ben geëindigd en ik heb punten kunnen pakken dus ik mag eigenlijk niet klagen.” Intussen mag Hamilton de strijd om het kampioenschap vergeten. Hij ligt nu 126 punten achter op Vettel met nog maar vijf races te gaan. Hij zou altijd een punt te kort komen.

Hamilton is de eerste van de favorieten die definitief uitgesloten is van de titelrace.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België