Hamilton: “Ik blijf alleen in de F1 indien ik kan winnen”

09 mei 2016 — Lewis Hamilton heeft te kennen gegeven dat hij alleen in de F1 wil blijven indien hij races kan winnen en kan vechten voor de wereldtitel.


Mercedes is opnieuw het te kloppen team in de Formule 1 maar in tegenstelling tot de voorbije twee seizoenen is het deze keer teamgenoot Nico Rosberg die onklopbaar lijkt. De Duitser won de eerste vier races van het seizoen en heeft al een voorsprong van 43 punten op Hamilton.

Uiteraard geeft Hamilton de hoop op een derde wereldtitel op rij bij Mercedes nog niet op. De Brit is de jongste jaren ook met heel wat andere zaken bezig, waaronder zijn muziek, en het ziet er naar uit dat hij aan zijn andere projecten in de loop van de komende jaren ook meer aandacht zal besteden. Meer zelfs, Hamilton geeft onomwonden immers toe dat hij niet in de Formule 1 zal blijven om zomaar mee te rijden.


“Het is mijn doel om uit te blinken in iedere kans die ik krijg,” aldus Hamilton. “Ik wil nog steeds wereldtitels behalen, ik wil nog steeds races winnen. Ik weet niet waarom ik nog steeds moet blijven rijden, ik heb immers al redelijk wat titels. Het is echter wat ik graag doe en ik zal het blijven doen zo lang ik er van hou. Ik wil niet gewoon deelnemen, ik wil winnen.”

“Ik ben hier niet om simpelweg deel te nemen, dat heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België