Hamilton: “Ik crashte nog liever dan een pitstop te maken”

26 mei 2019 — Ondanks zijn problemen met de banden overwoog Hamilton nooit om een extra pitstop te maken. Uiteindelijk slaagde Hamilton erin om de race te winnen en Verstappen achter zich te houden.


“Dit was zeker en vast de zwaarste race denk ik die ik ooit had,” zei Hamilton na afloop van de GP van Monaco. “Ik weet niet hoe tevreden ik momenteel ben want het was zo intens. Het was waarschijnlijk de meest intense race die ik ooit meemaakte.”

“Ik was bang dat er niets meer van mijn banden over was. Sinds McLaren me in 2007 in Shanghai zo lang buiten liet heb ik niet meer zo lang op versleten banden gereden.”

Tijdens de laatste ronden van de race zette Max Verstappen de aanval in op Hamilton en was er zelfs contact.

“Het was erg close. Hij dook redelijk laat langszij, ik zag hem enorm laat pas,” zei Hamilton over de actie van Verstappen. “Wanneer je naar mijn band kijkt dan zie je dat er contact was in de chicane.”

Ondanks dat Hamilton heel vaak over de boordradio zijn beklag deed over zijn banden was er geen haar op zijn hoofd dat eraan dacht om een pitstop te maken.

“Ik ging nooit binnenkomen,” aldus Hamilton. “Ik leerde het op een harde manier in 2015 toen ik binnenkwam voor nieuwe banden en de race verloor.”

“Ik ging dan ook nooit binnenkomen. Ofwel zou ik crashen, ofwel zou ik finishen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België