Hamilton: “Ik ervaar helemaal geen druk”

13 mei 2016 — Lewis Hamilton ervaart naar eigen zeggen geen druk op zijn schouders, ook al won Rosberg de eerste vier races van het seizoen en reed de Duitser ook vandaag de snelste tijd.


Hamilton moest vanmiddag tevreden zijn met een derde tijd. De Brit was zo’n zeven tienden trager dan teamgenoot Nico Rosberg, al was dat volgens Hamilton voor een groot deel toe te schrijven aan verkeer op de baan.

“Ik had uiteindelijk redelijk wat verkeer waardoor ik heel wat tijd verloor. Sowieso was mijn rondje uiteindelijk niet snel genoeg,” aldus Hamilton.

Volgens de Brit is het voor alle rijders redelijk moeilijk omwille van de omstandigheden die op het circuit veranderen. Het wordt dan ook cruciaal om een zo goed mogelijke afstelling voor elkaar te krijgen.

“Ik denk dat het door de omstandigheden komt. Volgens mij zijn het de banden en de wind. Ik weet het niet, misschien zijn het alleen de banden. Het is niets spectaculair maar het is hetzelfde voor iedereen.”

“Het geeft ons het nodige huiswerk, de engineers staan onder serieuze druk om alles te analyseren en een oplossing uit te werken waardoor alles beter verloopt.”

Ondanks de vier overwinningen en het feit dat Nico Rosberg vandaag opnieuw de snelste tijd liet noteren ervaart Hamilton geen extra druk op zijn schouders.

“Ik voel niet echt druk, ik doe gewoon mijn best. We zullen zien of het goed genoeg is,” besluit de Brit.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België