Hamilton: “Ik had de snelheid om Rosberg te verslaan”

01 mei 2016 — Lewis Hamilton behaalde tijdens de GP van Rusland de tweede plaats en wist daardoor de schade in de strijd om de titel enigszins te beperken. De Brit is er echter van overtuigd dat hij over de snelheid beschikte om Rosberg te verslaan.


Hamilton moest de GP van Rusland van op de tiende plaats op de grid aanvatten. Hamilton maakte echter een goede start en slaagde erin om tijdens de openingsronden op te schuiven naar de derde plaats in de race.

Toen hij later in de race ook Bottas kon inhalen kwam Hamilton tweede te liggen en verkleinde hij de kloof met Rosberg tot zo’n zeven seconden. Vervolgens had Hamilton een probleem met de waterdruk op zijn wagen, waarna de kloof met Rosberg terug groter werd, toevallig ook op het moment dat Rosberg opnieuw vrije baan kreeg nadat hij heel wat andere wagens had moeten dubbelen.

Hamilton is er echter van overtuigd dat hij zonder dat probleem over de snelheid beschikte om Rosberg te verslaan.

“Er was geen haar op mijn hoofd dat er niet in geloofde dat ik kon winnen,” zei Hamilton na afloop van de race. “Ik beschikte over de snelheid maar kreeg opnieuw een probleem met de motor waardoor ik het rustiger aan moest doen.”

“Ik weet niet echt wat er gebeurde. Ik weet ook niet hoe kritiek dit probleem voor de motor was. Ik kreeg alvast geen waarschuwing in de wagen maar ik moest vertragen.”

Nadat Hamilton een probleem met zijn motor kreeg tijdens de kwalificatie besloot Mercedes om de motor uit Australië bij Hamilton zijn wagen in te bouwen. Het was voor Hamilton alvast het zoveelste motorprobleem dit seizoen en de motorsituatie voor de rest van het seizoen wordt voor Hamilton zo langzaam aan problematisch. Niet onmiddellijk maar wel voor later tijdens het seizoen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België