Hamilton: “Ik heb enorm hard voor deze pole moeten werken”

12 september 2020 — Nadat Valtteri Bottas tot dusver dit weekend op het circuit van Mugello steeds de snelste was, slaagde Hamilton erin om toch de polepositie te veroveren.

“Het was dit weekend tot dusver enorm close,” vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Dit is echt een uitdagend circuit en Valtteri was gisteren heel de dag en ook deze ochtend sneller dan mij, zelfs tijdens Q1 was hij dat.”

Hamilton probeerde om van vrijdag op zaterdag zijn rijlijnen op het circuit van Mugello te verbeteren zodat zijn rondetijden ook beter zouden worden. Dat heeft duidelijk bijgedragen tot het veroveren van de pole.

“Ik heb in de achtergrond enorm hard gewerkt om mijn rijlijnen en afstelling te verbeteren en ik slaagde er uiteindelijk in om het rondje te rijden dat ik nodig had.”

Tijdens de tweede snelle run leek Bottas nog Hamilton te kunnen bedreigen nadat Hamilton zijn tijd niet kon verbeteren maar Bottas werd gehinderd door Esteban Ocon die in zijn Renault spinde.

“Uiteindelijk wakkerde de wind wat aan en was het niet mogelijk om sneller te gaan. Het nodige was toen echter al gedaan,” blikt Hamilton terug op het slot van de kwalificatie.

“Het is echt te gek. Je rijdt erg snel door de bochten zes, zeven en acht en de g-krachten zijn enorm.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België