logo
 

Hamilton: “Ik heb voldoende zelfvertrouwen en heb deze bevestiging niet nodig”

15 maart 2015 — Lewis Hamilton wist tijdens de GP van Australië meteen zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen, al ging de Brit daar wel op een bijzondere manier mee om.


Hamilton was duidelijk erg tevreden met zijn overwinning. De Brit was zichtbaar ontspannen en wist zelfs met zijn geluk geen blijf op het podium. Hamilton had het zelfs moeilijk om stil te blijven staan op het podium.

De eerste veldslag in de strijd voor de wereldtitel 2015 is door Hamilton gewonnen. Nico Rosberg liet weten dat hij vond dat zijn Britse teamgenoot reed als een wereldkampioen en dat hij de betere was vandaag. Hamilton zelf ging echter op een bijzondere manier om met zijn overwinning.

“Het is altijd goed om te weten dat men het gedaan heeft, dat het gelukt is. Ik heb echter voldoende zelfvertrouwen en heb deze bevestiging niet nodig,” zei Hamilton tegenover Sky Sports. “Het gaat hem er niet om dat ik een titelverdediger ben. Ik wil de titel immers niet verdedigen maar winnen.”

“Alles begint opnieuw en al hoop ik wel dat ik de energie die ik gehaald heb uit het veroveren van de wereldtitel in 2014 nu dit seizoen kan meenemen. Ik heb nu immers het gevoel dat ik een berg moet beklimmen die nog steiler is dan die van vorig jaar,” besluit de Brit.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België