logo
 
image

Hamilton: “Ik kan het niet geloven”

20 april 2014 — Lewis Hamilton won de GP van China met sprekend gemak, het enige wat de Brit even uit zijn 'winning mood' en focus haalde was het vroegtijdig afvlaggen van de race.

image
Toen Lewis Hamilton aan het einde van de 55ste ronde start-finish overschreed zag hij plots een zwart-wit geblokte vlag, een ronde vroeger dan gepland. Het was het enigste moment dat Hamilton even uit zijn concentratie leek te zijn, want voor de rest van de race stormde de Brit op een eenvoudige manier richting de overwinning.

Niets of niemand leek hem te kunnen bedreigen. Hamilton won dan ook met sprekend gemak en met een mooie voorsprong. Hij kan zelf niet geloven dat het voordeel en de voorsprong van Mercedes tegenover de concurrentie zo groot is.

“Ik kan niet geloven hoe geweldig deze wagen is,” zei Hamilton na de GP van China. “De resultaten die we behalen zijn het resultaat van al het harde werk dan we verrichten. Het team zit in een positieve ‘vibe’. We gaan proberen om te blijven pushen en verder vooruitgang te boeken. Mercedes wil de wagen en de motor verder blijven ontwikkelen en sneller maken. We gaan hard blijven werken want de anderen willen ons overduidelijk inhalen.”

Hamilton nadert door zijn overwinning tot op vier punten van teamgenoot Nico Rosberg. Hamilton behaalde dit seizoen reeds drie overwinningen terwijl Nico Rosberg nog maar één keer op de hoogste trede van het podium stond. Rosberg staat echter aan de leiding van de wk-tussenstand omdat Hamilton tijdens de eerste race van het seizoen moest opgeven.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België