Hamilton: “Ik kan me niet nog een weekend zoals Monaco veroorloven”

30 mei 2017 — Een ontgoochelend raceweekend voor Hamilton in Monaco, eentje waarbij hij de nodige averij opliep in de titelstrijd. Hamilton beseft dan ook dat hij zich geen herhaling van het raceweekend in Monaco kan veroorloven.


Lewis Hamilton kende een teleurstellend raceweekend in Monaco. De Brit kwalificeerde zich als veertiende, mocht de race als dertiende aanvatten en finishte als zevende. Hamilton wist zo de schade nog enigszins te beperken maar met Sebastian Vettel die zegevierde zag hij de Duitser in de wk-tussenstand wel tot 25 punten uitlopen.

De lichaamstaal van Hamilton sprak boekdelen op zaterdag. Wezenloos bleef hij aan het einde van Q2 in zijn wagen zitten, bij momenten de armen voor zijn gezicht slagend van ongeloof: veertiende tijdens de kwalificaties. Het was niet het resultaat waarop hij gehoopt had en deels was het inderdaad toe te schrijven aan de crash van Stoffel Vandoorne, maar ook zijn kwalificatierondjes daarvoor draaiden al in de soep. Nee, het zat niet goed bij zowel Hamilton als Mercedes.

De Brit beseft dan ook dat de komende raceweekends een stuk beter zullen moeten verlopen en dat een herhaling van Monaco dodelijk kan zijn voor zijn titelambities.

“Uiteraard kan ik me niet nog een raceweekend zoals dit veroorloven,” aldus Hamilton. “Het is niet omdat je je het niet kan veroorloven, dat het niet gaat gebeuren. Je moet simpelweg proberen om problemen aan te pakken en hopen dat je het niet opnieuw meemaakt. Het is niet zo dat we hier in Monaco onvoorbereid aankwamen. We kregen het simpelweg niet goed voor elkaar.”

“De wagen gedroeg zich compleet anders dan dat we hadden verwacht en dat was zeker ook voor de engineers onverwacht. Ze probeerden het te corrigeren en het werd nog erger. We keerden terug naar de situatie waarin de ene wagen goed was en de andere wagen niet, de mijne.”

Volgens Lewis Hamilton zal het tijdens de rest van het seizoen een serieuze strijd met Ferrari worden, een strijd waarin iedere fout erg kostbaar kan zijn.

“De wagen van Ferrari lijkt overal goed te presteren en de komende 14 races worden dan ook zeer, zeer moeilijk,” blikt Hamilton vooruit naar de rest van het seizoen. “Ze hebben overduidelijk de sterkste wagen, iets zoals wij met onze wagen vorig jaar hadden, die presteerde ook overal zeer goed. Onze huidige wagen presteert niet op ieder circuit zeer goed. Des te meer races we rijden, des te meer we leren en des te sterker we worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België