Hamilton: “Ik maak me zorgen over Sebastian Vettel”

03 oktober 2019 — Lewis Hamilton maakt zich naar eigen zeggen zorgen over Sebastian Vettel en zijn toekomst bij Ferrari en de Formule 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Sebastian Vettel kreeg de voorbije weken heel wat kritiek te verwerken, zeker nadat de Duitser enkele keren in de Fout ging en teamgenoot Charles Leclerc twee races op rij wist te zegevieren.

“Ik maak me eerlijk gezegd zorgen over hem,” zei Hamilton tegenover ‘Channel 4’.

“Ik ken hem erg goed. We zijn van dezelfde generatie en ik weet hoe het voelt, om de mensen negatief over je te horen praten, mensen die je afschrijven en om in een team te zitten waarbij je teamgenoot alle steun en energie lijkt te krijgen.”

“Ik ken de psychologische ommekeer die je meemaakt als rijder en als atleet. Ik weet dat Seb zoiets ondergaat.”

Volgens Hamilton is het duidelijk dat Ferrari nu vooral de focus legt op Charles Leclerc en dat de jonge Monegask nu ongelooflijk veel steun geniet.

“Zijn teamgenoot schiet snel omhoog. Ik heb zeer, zeer hoog geplaatste mensen gesproken die zeggen dat ‘Seb afgeschreven is, dat zijn tijd voorbij is’,” aldus Hamilton.

“Het ziet er nu naar uit dat ze alles op één iemand inzetten. Daar waar Seb vroeger de nummer 1 binnen het team was en dat hij de eerste keus was, ziet het er nu naar uit dat alles rond Charles draait, dat hij hun toekomst is.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België