Hamilton: “Ik overwoog om Bottas terug te laten passeren”

30 september 2018 — Lewis Hamilton voelde zich naar eigen zeggen niet goed bij het feit dat hij won en niet teamgenoot Valtteri Bottas. Hamilton begrijpt echter tegelijkertijd ook dat Mercedes het zekere voor het onzeker verkiest.


“Het ging door mijn hoofd, ik was er echt over aan het nadenken,” antwoordde Hamilton tegenover verschillende reporters toen hem gevraagd werd of hij erover had nagedacht om Bottas opnieuw voorbij te laten.

“Tijdens de laatste twaalf ronden dacht ik ‘Dit is zo vreemd om aan de leiding te rijden’. Het voelde echt niet goed aan. Boedapest van vorig jaar ging door mijn hoofd. maar ik herinnerde me ook dat het team had gezegd dat we dit resultaat nodig hadden.”

Ondanks het slechte gevoel begrijpt Hamilton ook dat Mercedes verkoos om teamorders te geven zodat Hamilton zijn voorsprong in de wk-tussenstand enkele punten groter was dan wanneer Bottas zou winnen.

“We hebben die tien punten nodig, indien de wagen stuk gaat, of we verliezen twee motoren en we verliezen het kampioenschap met één of twee punten, dan kijken we terug naar deze dag en zeggen we dat we niet als een team gewerkt hebben, wat we wel zijn.”

“Dat was de redenering van het team, hoe hard dat ook is om te verwerken,” besloot Hamilton.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België