Hamilton: “Ik verloor eind 2015 mijn focus”

01 maart 2016 — Lewis Hamilton heeft toegegeven dat hij tegen het einde van het seizoen 2015 helemaal niet zo goed meer gefocust was.


Hamilton verzekerde zich tijdens de GP van de Verenigde Staten van zijn derde wereldtitel, zijn tweede titel op rij bij Mercedes. Tijdens de drie races nadien moest Hamilton zich echter telkens tevreden stellen met de tweede plaats.

Het was telkens teamgenoot Nico Rosberg die wist te zegevieren en dat leidde bij de Brit duidelijk tot frustraties. Hamilton geeft nu toe dat de focus bij hem toen wat minder was. Hij heeft er echter alle vertrouwen in dat die tegen de start van het nieuwe seizoen opnieuw goed zal zitten.

“Om eerlijk te zijn verschoof mijn focus nadat ik vorig jaar de wereldtitel veroverde. De intensiteit van de strijd om de wereldtitel was voorbij. Ik heb heb er enorm hard van genoten, meer dan ik ooit heb genoten van het einde van een seizoen, zowel in als uit de wagen,” aldus Hamilton. “Ik kwam nog steeds naar de circuits en deed mijn ding op het vlak van punten veroveren voor het team. Laat ons afwachten wat het begin van het seizoen zal brengen.”

“Mentaal voel ik me zeer sterk en ik ben vastberaden om terug in de wagen te stappen er er voor te gaan, dat zit simpelweg in mijn DNA, ik wil zegevieren. Het is niet dat ik mezelf opnieuw hoef uit te vinden en mezelf extra moet weten te motiveren.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België